Обідній стіл на одній ніжці виглядає ефектно і оригінально, а в експлуатації такий стіл практичний і зручний. Одна опорна ніжка дозволяє заощадити місце між користувачами. Крім того, під стіл можна прибрати табуретки чи впритул до нього підсунути стільці. Опора має надійні кріплення між деталями. Вона суттєво товща в порівнянні з аналогами класичного вигляду. Такі столи можна купувати для звичайного і студійного планування. Разом зі стільцями вони складуть гармонійний набір для обідньої зони.
Обідні столи на одній опорі мають як переваги так і недоліки.
Переваги
- Гарно виглядають і нерідко стають центральним елементом дизайну, що задає тон всьому інтер’єру. Вони вносять в облаштування кухні частинку елегантності та креативу.
- Конфігурація столу може бути найрізноманітнішою, що дозволяє підібрати виріб з прив’язкою до певної стилістики інтер’єру.
- Меблі можуть бути виконані з різного матеріалу, що важливо для сучасного підходу до складання інтер’єру кухні.
- Моделі варіативні у виборі форми і дизайну, а тому навіть вибагливий покупець зможе підібрати варіант з урахуванням власних уподобань.
- Обідній стіл на одній нозі може використовуватися як роздільник простору в умовах тісної кухні, зонуючи її на окремі функціональні ділянки.
- Такі столи характеризуються різною ціновою категорією, що дає можливість кожному покупцеві придбати варіант з урахуванням можливостей свого бюджету.
- Столи можуть мати різні системи трансформації, що робить їх не тільки зручними, але і функціональними.
- Колірна гамма модифікацій обширна. Тому підібрати той чи інший варіант можна з урахуванням наявних на кухні меблів.
Недоліки
- Поверхня під опорою повинна бути максимально рівною, інакше це позначиться на стійкості стола.
- Далеко не в кожній кухні можна встановити такий стіл: це досить проблематично в приміщеннях зі скошеними стінами, а також іноді неможливо в кухні з виходом на балкон.
- Вибір таких елементів інтер’єру не такий простий. Доводиться враховувати масу критеріїв, щоб стіл не тільки вдало вписувався в конкретну стилістику
Столи на одній ніжці можна класифікувати за кількома ознаками.
За конструктивними особливостями
Існує безліч різноманітних моделей столів. Опора може бути конічної, трапецієподібної, циліндричної форми, звужуватися посередині. В окремих різновидах вона може розгалужуватися на три або чотири ніжки, маючи при цьому стійку центральну вісь. Це надає виробу стійкість і особливо красиво виглядає, коли стіл виконаний з деревини і прикрашений різьбленням. Столи з однією опорою бувають і трансформуються, оснащуються розсувними механізмами. Стільницю в них можна збільшити, коли знадобиться. Якщо потрібна така модель, при її покупці потрібно враховувати максимальну стійкість ніжки.
За формою стільниці
Виробники випускають столи з прямокутними, квадратними, круглими чи овальними стільницями різними за розмірами і висотою. За рахунок цього одні різновиди можна використовувати для кухні, інші – для вітальні. Квадратні або прямокутні моделі можна розташувати в центрі кімнати при наявності достатнього простору в кухні. Також їх можна поставити біля диванчика, встановленого біля стіни. Таким чином можна організувати гостинний куточок в кухні.
Круглі та овальні столики гарні для просторих кухонь. Така форма передбачає наявність стільців з високими спинками, розташованих навколо столу. Виглядає така обідня зона гармонійно. Вона може бути як зональним куточком студійного простору, так і ансамблем їдальні-кухні, розділеної на окремі функціональні частини.
За типом матеріалу
У виробництві столів використовують різну сировину. Це дерево різних порід, продукти переробки деревини, скло, метал, камінь або навіть спеціальний пластик. Виріб можуть виготовляти як з одного матеріалу, так і комбінувати два різних типи сировини. Кращий вибір для кухні – дерев’яний стіл. Він буде довговічним, практичним, але виглядає масивно. Тому він буде доречним в просторій кухні. Столи із ДСП дешевше, ніж з натурального дерева, але і термін служби їх значно менший. Скляні модифікації являють собою комбіновані вироби. Як правило, у них дерев’яна чи кам’яна опора і стільниця зі скла. Такі моделі виглядають красиво, але догляд за ними досить проблематичний.
Кам’яні столи виглядають масивно. Їх недоліком є велика вага і коштують вони дорого. Альтернативою їм є штучний аналог, який дешевше і легше.
Столи із пластика непрактичні, бо пластик нестійкий до подряпин, при експлуатації вигорає, боїться механічних пошкоджень.
Як вибрати?
При вибір обіднього столу на одній ніжці порібно враховувати його естетичну привабливість, колірну гаму, розмір, форми наявних меблів. Виріб повинен бути практичним, зручним, стійким і надійним. Не можна забувати про висоту. Висота моделі повинна співвідноситися з ростом людини. Сидячи за столом, у неї не повинен з’являтися дискомфорт. Стандартна висота становить 75 см, але для високих людей буде доречно купити стіл більшої висоти. Мінімальна ширина столу повинна бути не менше 75 см.
Опора столу повинна бути широкою, саме від її площі буде залежати стійкість. Крім того, при покупці потрібно враховувати і вагу столу. Легкі моделі менш стійкі. Що стосується матеріалу, тут вирішальним фактором буде наявний бюджет. Однак не зайве буде подумати і над тим, чи буде стіл поєднуватися з іншими меблями, якщо його буде виконано з іншого матеріалу.
Якщо ви звикли оновлювати меблі часто, можна придивитися до недорогого варіанту, зробивши його акцентом стилістики, в якій виконаний інтер’єр кухні. Однак для гармонії до нього доведеться підібрати і стільці.
В нашому асортименті є обідні столи на одній опорі різних форм і розмірів, а також і стільці до них. Підбирайте та купуйте, які вам потрібно.
Опубліковано в рубриці: Статті